Rólunk
Galéria
Szolgáltatásaink
Bérletvásárlás Órarend Árlista Csapatunk Médiaajánlatunk Hírek
Kapcsolat
×

SQUASH: Wimbledon

„Üsse el” nálunk az időt egy squash edzéssel!

Edzőtermünk talán egyik legnépszerűbb újdonsága a fallabda terem, ami Miskolc egyetlen squash terme!

Ha szívesen megismerné ezt a sportágat, vagy már a rabjává is vált, az M1 Fitnessben már erre is lehetősége nyílik előzetes pályafoglalást követően.

A fallabda (a teniszütőkhöz hasonló) ütőkkel és gumilabdával, erre a célra kialakított teremben játszott sportág. Általában két játékos játssza, de páros mérkőzések esetén négyen vannak a pályán. Ez a játék dinamikus, gyors mozdulatokat, jó állóképességet kíván. A futások, ugrások, ütések fejlesztik az izomrendszert, a csont- és ízületi rendszert, valamint a szív-és keringési rendszert. Pontokat a labdamenetek megnyerésével lehet gyűjteni. Az először adogató játékos eldöntheti, hogy a jobb vagy a bal oldali adogató négyzetből akar-e adogatni. Többnyire a jobb oldalit szokás választani jobbkezes ellenfél esetén, és a bal oldalit balkezes esetén, mert így a labdát az ellenfélnek fonákról kell visszaadnia, ami általában mindenkinek gyengébb pontja. Az adogatás akkor érvényes, ha az adogató legalább egyik lábának egy pontja a labda megütésének pillanatában az adogatónégyzeten belül van úgy, hogy nem érinti a négyzetet körülhatároló vonalak egyikét sem.
Az adogató feldobja a labdát a levegőbe, majd lepattanás előtt elüti a főfal felé. A labdának a főfalon az adogatóvonal és a határvonal közé eső területet kell érintenie, és úgy kell visszapattannia, hogy az éppen "használt" adogatónégyzettel ellentétes oldali hátsó pályanegyedben érjen padlót. A hátsó pályanegyed vagy más néven fogadónégyzet a keresztvonal, a félpályavonal, az oldalfal és a hátsó fal által határolt terület. (Ha a labda éppen a fogadónégyzet valamelyik határoló vonalán pattan, akkor az adogatás érvénytelen.) A labda pattanhat a hátsó falon, az oldalfalon vagy akár mindkettőn, mielőtt padlót érne, de nem mehet a határvonalakon kívülre. A sikertelen adogatás neve fault: ebben az esetben a fogadó nyeri meg az adott labdamenetet és pontot.

Az adogatás érvénytelen az alábbi esetekben

Az adogatónak legalább az egyik lába nem érintkezik a padlóval az adogatónégyzeten belül (lábhiba).
Az adogató beleér a labdába, miután az már lepattant a padlóra.
Az adogató felkészül és üt, de elvéti a labdát.
A labda nem pattan a fõfalon az adogatóvonal felett.
A labda az oldalfalon pattan elõször, és csak azután a fõfalon.
A labda az ellentétes fogadónégyzeten kívül esõ területen pattan a padlón.
A labda bármelyik falat a határvonalon kívül érinti.
Az adogató kétszer üt bele a labdába.
Az adogató összeütközik a labdával, miután az visszapattant a fõfalról.
-

Nyitvatartás

Hétfő
5:30-22:00
Kedd
5:30-22:00
Szerda
5:30-22:00
Csütörtök
5:30-22:00
Péntek
5:30-22:00
Szombat
8:00-20:00
Vasárnap
8:00-20:00

Hírlevél feliratkozás
Az alábbi gombra kattintással elfogadja az adatvédelemi tájékoztatóban leírtakat.

Hozzájárulok, hogy a feliratkozás során megadott személyes adataimat az M1 Fitness & Wellness Kft. a hírlevél szolgáltatás igénybevétele céljából kezelje.
KÜLDÉS

ELÉRHETŐSÉG

Maradj kapcsolatban velünk
info@m1fitness.hu
+36 46 / 506-536
Miskolc, Szeles u. 11, 3526
2021 | Minden jog fenntartva